Венец Дисан

Нашата земја изобилува со различни сорти на грозје, од различни региони, од кои потоа се произведуваат најдобрите и највалитетните македонски вина. Винаријата Венец произведува вино од 1952 година. Сите наши вина сè уште се прават рачно, а ние користиме различни рафинирани техники. Ние правиме вино 50 години и сè уште правиме вино со душа.
Секое шише вино во Винаријата Венец е посветено на деталите, покажувајќи не само врвното грозје што се користи во процесот на производство на вино. Но, посветеноста на совршенството. Ние сме опсесија постојано да се подобруваме, правејќи приоритет да му носиме квалитетно вино на сите.

Капацитет :
Неколку милиони литри вино годишно
Видови на вино :
10 категории – вранец, каберне совињон, мерло, пино гриџо, прокупец, ризлинг, сира, темјаника, траминец, шардоне
advanced divider
advanced divider
advanced divider
advanced divider

Коментирајте