Максимилијан Неготино

Максимилијан е мала семејна винарија во село Пепелиште, Неготино со капацитет од 4000 литра вино од сортите Шардоне, Савињон Блан, Рајнски Ризлинг, Темјаника, Кабарне Франк и Вранец. Со сопствени насади од 10 декари и истата нуди прекрасни услови за алтернативен туризам.

Капацитет :
4000 литри вино годишно
Видови на вино :
12 категории – шардоне, савињон блан, рајнски ризлинг, темјаника, кабарне франк и вранец.
advanced divider
advanced divider
advanced divider
advanced divider

Коментирајте

Слични Винарии :

Следете не :