Попова Кула

Винарската визба Попова Кула и лозовите насади се лоцирани на јужната падина на Велико Брдо, западно од прекрасното градче Демир Капија  во близина на автопатот Е-75. Демиркаписката долина се наоѓа на југоисточниот дел од Тиквешкиот вински под регион, што е дел од Повардарискиот Регион. Демиркапискиот регион располага со одлични климатски и почвени услови за одгледување на винова лоза. Кралот Александар Караѓорѓевиќ имал бројни можности да избира локации за садење на лозовите насади, но следејќи ги препораките на своите мудри советници тој ја донесува вистинската одлука и го избира микрорегонот на Демир Капија како идеална локација за своите лозови насади, на истото место каде што денес е лоцирана нашата винарска визба

Капацитет :
650.000 литри вино годишно
Видови на вино :
5 категории – Perfect Choice („Совршен избор“), „Резерва“, „Станушина“, „Класик“ и „Демир Капија“
advanced divider
advanced divider
advanced divider
advanced divider

Коментирајте

Слични Винарии :

Следете не :