Стоби

Винаријата Стоби е основана во 2008 година. Винаријата Стоби се наоѓа во централниот дел на Македонија, во најпознатото виногорје – Тиквешкото, на само 80 km од главниот град Скопје. Винаријата се простира на површина од 600 хектари, на идеална географска локација каде што се вкрстуваат две клими, медитеранската од југ и континенталната од север.

Капацитет :
4,5 милиони литри висококвалитетно македонско вино годишно
Видови на вино :
4 категории – премиум, елит, класик и традиционални
advanced divider
advanced divider
advanced divider
advanced divider

Коментирајте