Пивка Неготино

Винарската визба Пивка е основана во 2002 година, во Неготино, најпопуларниот регион за најдобри видови грозје и вина во јужниот дел на Македонија. Од самиот почеток, основен столб на производството и развојот на Пивка, се сопствените винарски дворови со различни видови грозје. Винаријата Пивка низ годините произведуваше многу видови на висококвалитетни вина, базирани на навремена берба, прецизна ферментација и контролирано ладење. Гаранција за квалитетот се безбројните награди што ги освои Винаријата Пивка од самиот почеток, на домашни и меѓународни саеми за вино. Созревањето на Винаријата Пивка започна со извоз на вина надвор од границите на нашата земја. Заземањето место на маркетите и рестораните меѓу стотици други компании од целиот свет, само ја нагласува нашата страст за производство на вино.

Капацитет :
400.000 литри годишно
Видови на вино :
12 категории – cabernet sauvignon, vranec, merlot, pinot noir, vranec barrique, cab. sauvignon barrique, aphrodisiak, pinot rose, chardonnay, traminec, sauvignon blanc, rhein riesling
advanced divider
advanced divider
advanced divider
advanced divider

Коментирајте

Слични Винарии :

Следете не :