Мовино

Винаријата во сопственост на семејството Мовино е основана во 2015 година и е доминантен производител на наливно вино лоциран во винскиот регион Тиквеш во Македонија. Специјализирана е за избор само на висококвалитетно грозје одгледувано во Тиквешкиот регион и има капацитет за производство од 5,3 милиони литри вино секоја година. Клиентелата на винаријата Мовино низ Европа, Канада и Азија уживаат во одржлив и сигурен деловен однос кој вклучува прикажување на конкурентни цени, флексибилност, иновации и висококвалитетен краен производ.

Капацитет :
5,3 милиони литри вино секоја година
Видови на вино :
7 категории - Generic varieties red: Vranec, Kadarka, Stanushina, Kratoshija; Generic varieties white: Smederevka; International varieties red: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Gamay; International varieties white: Chardonnay, Rkaciteli, Riesling, Traminer; Macedonian Red / Country Red; Macedonian White / Country White; Macedonian Rosé / Country Rosé
advanced divider
advanced divider
advanced divider
advanced divider

Коментирајте