Одобрена апликација на ТВП

На фондацијата Тиквешки вински пат и е одобрена апликацијата за добивање консултантска поддршка преку проектот Ревизија на индустриската политика финансиран од ЕУ,а се спроведува од Министерство за економија,сектор Индустриска и инвестициска политика.Консултант од Словенија ке работи со Фондацијата Тиквешки вински пат на комплетирање на апликацијата за меѓународен проект од 26 Март до 3 ти Април […]

Со поголема промоција до развој на винскиот туризам

Македонија има потенцијали за развој на туризмот, наша цел е негова промоција, а секоја година се зголемува бројот на туристи кои ја посетуваат Тиквешијата – вели Виолета Јанкова, директорка на Фондацијата Тиквешки вински пат.

Агро туризам

Агро туризам претставува престој на село и учествување на туристот во сите оние работи кои нормално се одвиваат во едно селско домаќинство. Оние што сакаат да се занимаваат со овој вид на туризам,неопходно е да исполнат одредени стандарди,и исто така да се едуцираат околу пречек на гостите,припрема и послужување на традиционалните јадења,анимација на гостите преку прошетки,работа […]

Потпишување на договор за Тера вино

Денес 14.02.2018 г во Росоман,во присуство на заменик Министер за Локална самоуправа на Р.Македонија Дејан Павлески,од страна на: Виолета Јанкова Директор на Тиквешки вински пат,Бранко Јанев Градоначалник на Општина Росоман,и Марко де-ла Пупа Директор на Италијанско Грчката комора како водечки партнер,се потпиша договорот за партнерство,со што отпочнаа процедурите за регистрација и имплементација на проектот Тера […]

Прв Музеј на вино во Р.Македонија

Првиот Музеј за вино во Р.Македонија е основан преку апликација и имплементација на Фондацијата Тиквешки вински пат,со помош на ИМГ Италија,Италијанската Влада и ко-финансирање од Општина Неготино.