Почетна За Фондацијата Портфолио Активности во 2011 год.

Активности во 2011 год.

  • Организација на прославата на Свети Трифун – Денови на традицијата 2011 во Демир Капија во рамки на што беа организирани натпревари во кроење, во домашно вино и ракија и избор за најдобро традиционално јадење, изложба на традиционални производи и доделување на благодарници за посебен придонес во развојот на винските патишта.
  • Во тек е изработка на Водич, мапа и веб страна за Тиквешки вински пат во рамките на проектот Храна, вино и туризам во заедничка промоција.
  •