Welcome to the Frontpage

10 години „Тиквешки вински пат“

E-mail Print PDF

26.ноември  2016 година / Фондацијата Тиквешки вински одбележа 10 години постоење.

Last Updated on Monday, 05 February 2018 14:43 Read more...
 

Сино и зелено вино

E-mail Print PDF

Влатко Тасев e професор во СОУ„Ѓорче Петров„ во Кавадарци  , човек од лозарско и винарско семејство,кој има и теоретско но и практично знаење за виното и жестоките пијалаци. Тој за прв пат кај нас ,создаде сино и зелено вино.

Last Updated on Monday, 29 January 2018 12:20 Read more...
 

БРЕНДИРАЊЕ НА МАКЕДОНИЈА КАКО ЗЕМЈА СО БОГАТА ВИНСКА КУЛТУРА

E-mail Print PDF

Интервју на Виолета Јанкова -директор на Фондацијата „Тиквешки вински пат„ за „Тиквешки хоризонти“

Last Updated on Friday, 26 January 2018 12:53 Read more...
 

- Македонија во Балканската и Европската културна патека

E-mail Print PDF

31 октомври 2016 (МИА)

- Фондацијата „Тиквешки вински пат” ја вклопува Македонија во Балканската и Европската културна патека.

Last Updated on Monday, 22 January 2018 14:41 Read more...
 

Тиквешки Вински Пат со нови инвестиции

E-mail Print PDF

Фондација "Тиквешки Вински Пат" најавува неколку нови инвестиции и проекти

Last Updated on Thursday, 11 January 2018 12:19 Read more...
 


Page 4 of 7

Poll

Did you visit Tikves Wine Route?
 

Who is online

We have 17 guests online
loader