Портфолио

Активности во периодот јули 2006 – декември 2007 год.

 • Стана членка на Итер Витис - Културните патиштана Европа, 2007 год
 • Тиквешкиот регион и Фондацијата станаа составен дел на Националните стратегии за:
 • Повеќе...
   

  Активности во 2008 год.

 • Организација на Манифестација за одбележување на Свети Трифун во Неготино и во нејзини рамки  реализација на Интернационален форум “Европски вински  патишта”, поддржано од министерството за економија
 • Учество и презентација на Форумот за иселениците во организација на Владата на РМ,
 • Повеќе...
   

  Активности во 2009 год.

 • Реализација на 4 тест туристички тури за потребите на проектот “Регионот на Неготино и перспективи за алтернативен туризам”
 • Спроведена анкета за потенцијалните учесници во винските патишта
 • Повеќе...
   

  Активности во 2010 год.

 • Реализиран Форум на тема: Кластерското здружување и странската помош во насока на зголемување на конкурентноста и пласманот на македонското вино, поддржано од Програмата за кластерско здружување при министерството за економија
 • Оранизација на прв натпревар во кроење на винова лоза во рамките на прославата на Св Трифун во Кавадарци
 • Повеќе...
   

  Активности во 2011 год.

 • Организација на прославата на Свети Трифун – Денови на традицијата 2011 во Демир Капија во рамки на што беа организирани натпревари во кроење, во домашно вино и ракија и избор за најдобро традиционално јадење, изложба на традиционални производи и доделување на благодарници за посебен придонес во развојот на винските патишта.
 • Во тек е изработка на Водич, мапа и веб страна за Тиквешки вински пат во рамките на проектот Храна, вино и туризам во заедничка промоција.
 •  


  Страница 1 од 2