Почетна За Фондацијата Портфолио Активности во 2010 год.

Активности во 2010 год.

 • Реализиран Форум на тема: Кластерското здружување и странската помош во насока на зголемување на конкурентноста и пласманот на македонското вино, поддржано од Програмата за кластерско здружување при министерството за економија
 • Оранизација на прв натпревар во кроење на винова лоза во рамките на прославата на Св Трифун во Кавадарци
 • Организирање на продажна изложба на храна и вино на градскиот плоштад за Св Трифун во Кавадарци
 • Реализација на првата тура вински туристи од Србија
 • Одобрен Проект од Програмата за кластерско здружување од страна на министерството за економија за изработка на итинерер, Винскиводич, Мапа и веб страна за винскиот пат
 • Учество на Собрание на Итер Витис – Европски Вински патишта 4-7 јуни 2010 год во Италија. Дивна Јордановска и Виолета Јанкова – извршни директори на Фондацијата беа избрани за членови на Управниот одбор на Итер Витис европски културен итинерер.
 • Организација на посета на новинарска екипа на Травел чанел на членки на Фондацијата, 20.07.2010 год.
 • Реализација на тест тура низ Тиквешки вински пат на 28/29.08.2010 год како прва активност во рамките на проектот Храна, вино и туризам во заедничка промоција, со спроведена анкета за оценување на учесниците во винскиот пат
 • Средба во Солун со Јанис Бутарис – почесен претседател на Вински патишта на Северна Грција, Јанис Албанис – Извршен директор и Јанис Војацис -Претседател, 23.10.2010
 • Подготовка на заедничка апликација со грчки партнери и Стопанска комора за туризам на програмата за прекугранична соработка со Грција, повик објавен на
 •