Почетна За Фондацијата Портфолио Активности во 2008 год.

Активности во 2008 год.

 • Организација на Манифестација за одбележување на Свети Трифун во Неготино и во нејзини рамки  реализација на Интернационален форум “Европски вински  патишта”, поддржано од министерството за економија
 • Учество и презентација на Форумот за иселениците во организација на Владата на РМ,
 • Учество на Форум за туризам, презентација на Винските Патишта од страна на Виолета Јанкова,
 • Имплементација на Проект за рециклирање на пластичен  отпад во соработка со Општина Неготино, поддржано од проект на УСАИД
 • Реализиран Форум за мали и средни претпријатија во соработка со ТАСМЕ проект на ЕУ,
 • Реализација на дво-дневна работилница за ИПА, поддржано од СЕП
 • Реализација на Проект за изградба на музеј на виното во Неготино во соработка со општината, поддржано од ИМГ – италијанската влада
 • Учество на конференција нa Советот на Европа во Белград, поддржано од Советот на Европа
 • Реализација на неколку јавни дебати, ТВ емисии, посета на повеќе групи новинари со цел промоција на туристичките потенцијали на регионот, меѓу кои и РАИ 1
 • Реализација на Проектот „Регионот на Неготино и перспективи за алтернативен туризам” од програмата Кардс, вреден 249.999 евра и во негови рамки креирање на Туристички Инфо Центар во Неготино, обука за 100 лица за угостителство и туризам и промотивен материјал со веб страна
 •