Почетна Винарии Винарска визба Пивка - Неготино

Винарска визба Пивка - Неготино

pivka-wine

А познато бизнис основана во 2002 година, Пивка Винаријата е во сопственост на семејството Пивка.
Пивка е опремен со најсовремена опрема за производство на вино. Тоа е целосно вкопани во земјата со совршена архитектура.
Во моментов, имаме капацитет од 400.000 шишиња со врвен квалитет бело, се зголеми и црвено вино.
На производство на вино процес е строго контролиран почнувајќи од контрола примарна преработка, преку контролирана ферментација да stabilization.The температура во винарија е especally обрнува внимание на.
Пивка има вина во се од 4,5 ха. Квалитет на грозјето, искусен професионален тим и современа опрема Испрати врвен квалитет Пивка вино.
А познато бизнис основана во 2002 година, Пивка Винарија е во сопственост на Пивка family.Pivka е опремен со најсовремена опрема за производство на вино. Тоа е целосно вкопани во земјата со совршена архитектура style.Currently, имаме капацитет од 400.000 шишиња со врвен квалитет бело, се зголеми и црвена wine.The производство на вино процес е строго контролиран почнувајќи од контрола примарна преработка, преку контролирана ферментација на стабилизација . температурата во винарија е especally внимание to.Pivka има вина во се од 4,5 ха. Квалитет на грозјето, искусен професионален тим и современа опрема Испрати врвен квалитет Пивка вино.
"Индустриска зона" bb1440 Неготино Macedoniatel: + 38943371416 38943371418 + факс: + 38943371417 e-mail: [email protected] тим на винарската визба Пивка е: Mr.Kire Андов - господар на menagment - ownermob: + 38970218522 г-дин Блаже Петков - господар на Енологија - winemakermob: + 38970324727
"Индустриска зона" бб 1440 Неготино Македонија
тел: + 38943371416 38943371418 +
Факс: + 38943371417
e-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Menagment тим на винарската визба Пивка е:
Mr.Kire Андов - господар на menagment - сопственикот, моб: + 38970218522
Г-дин Блаже Петков - господар на Енологија - произведувач на вино, моб: + 38970324727

 

Со производство на 260.000 литри вино годишно, Винарија Пивка која работи како дел од ДПТУПивка 2002”ДОО, за само осум години постоење успеа да се наметне на пазарот и да направи препознатлив бренд.

Виното кое што се произведува во нашата винарија се произведува во најсофистицирани услови со стриктно контролиран примарен процес, контролирана ферментација и контролирана стабилизација. За производство на вино ние користиме грозје со најдобар квалитет од овој регион и сето тоа е гаранција за производство на вино со врвен квалитет.

Винаријата е изградена во 2002 година и комплетно е вкопана во земја.

Сопственикот и управител на ДПТУПивка 2002” Кире Андов (магистер по менаџмент) и Блаже Петков енолог кој има 25 годишно искуство во својата професија, водат грижа за квалитетот на вината од винаријата.

Нашите вина ги продаваме на домашниот Пазар 30% од нашиот капацитет и 70% извезуваме во САД, Канада, Албанија, ЕУ и сите држави кои произлегоа од поранешна Југославија.

Во овој момент ние имаме 11 сорти вино: Бели вина (Шардоне, Рајнски Ризлинг, Траминец), црвени вина ( Мерло, Каберне Совињон, Пино Ноар, Вранец Барик, Вранец,), розе вино (Пино Розе) и Две врвни вина: Вранец 2004 и Каберне Совињон 2004.

Аргумент за квалитетот кој што го поседуваме се и наградите кои ги имаме освоено: Прво место и златен медал наНедела на виното 2004”. На интернационалниот саем во СкопјеАгро Фуд 2004” освоивме четири златни медали (Вранец, Мерло, Каберне Совињон, Рајнски Ризлинг) и голем златен медал за Шардоне. На интернационалниот саемСвет вина 2004” во Белград- Србија освоивме златен медал за Каверне Совињон. НаАгро Фуд 2005” во Скопје освоивме два големи златни саемски глобуси (Каберне Совињон и Вранец и три златни медали (Рајнски Ризлинг, Шардоне, Мерло). НаНедела на виното 2005” освоивме прво место и златен медал за Каберне Совињон, а наНедела на виното 2006” прво место и златен медал со Траминец. На интернационалниот саемВиновита 2006” во Загреб-Хрватска нашиот Вранец освои златен медал. НаЦхалленге Интернатионал ду вин 2006” во Бордо-Франција нашето Мерло освои бронзен медал во конкуренција на 5072 примероци вино.

Во Словачка на натпреварувањетоМувинаво Прешов во 2009 година е освоен сребрен медал за Мерло и Каберне Совињон. Истиот успех во Прешов е повторен и во 2010 година за Каберне Совињон

 

 

Поштенска адреса Индустриска зона бб
Поштенски број 1440
Град Неготино
Вински регион и виногорје Тиквеш
Телефон 043 371 416
Факс 043 371 417
Е-маил Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Веб-страна www.winerypivka.com.mk
Менаџер за туризам Кире Андов
Контакт тел / е-маил 070 218 522
Година на основање 2002
Број на вработени 6

Годишен капацитет на винаријата (во хл)

0
Сопствени лозови насади (во ха) 0
Просечно годишно производство (во хл) 1 500
Капацитет за чување (во хл) 2 600
Годишно производство на флаширано вино (во хл) 1 500
Производство во дрвени буриња (во %) и бари (во %) 10 %
Сертификати за квалитет (ИСО,ХАСАП,Органско и др.) ИСО 220000:2005