Почетна Винарии Винарска визба Тристо - Велес

Винарска визба Тристо - Велес

Винаријата Тристо се наоѓа на прекрасна локација во близина на Велес, поточно во атарот на село Сујаклари. Оваа  мала семејна винарија произведува одлично вино во мали количини .

Виното го произведуваат единствено од сопствени лозови насади.

Нивната палета е составена од три вина и тоа: шардоне, розе (пино ноар) и каберне совињон.

Инаку е можеби еднинствената македонска винарија која вади младо вино или како што французите го нарекуваат “божоле нуво„.

 

Поштенска адреса Сујаклари б.б.
Поштенски број 1400
Град Велес
Вински регион и виногорје Велешки
Телефон 070375262
Факс /
Е-маил Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Веб-страна www.tristo.com.mk
Менаџер за туризам Ристе Ташев
Контакт тел / е-маил 070375262 Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Година на основање 2007
Број на вработени 2

Годишен капацитет на винаријата (во хл)

10
Сопствени лозови насади (во ха) 4
Просечно годишно производство (во хл) 10
Капацитет за чување (во хл) 35
Годишно производство на флаширано вино (во хл) 10
Производство во дрвени буриња (во %) и бари (во %) 77 % од вкупен волумен
Сертификати за квалитет (ИСО,ХАСАП,Органско и др.) ISO 22000 and HACCP