Почетна Винарии Винарска визба Попов - с.Сопот, Кавадарци

Винарска визба Попов - с.Сопот

Во срцето на Тиквешкиот регион, на ридовите со векови засадени со лозја, Попов винаријата поседува 45 хектари на внимателно одбрани и хранети лозја.
Грозјето се одгледува на  вонредно плодна почва и под поволни климатски услови, трансформирано во вино дава најдобар баланс на цветни и овошни ароми карактеристични за разновидноста на  регионот и потеклото.
Премиум вината на винарската визба Попов се вина со карактер кој е мешавина на модерната технологија и знаење и традиционалните методи кои се практикуваат со векови во овој регион.
Црвените вина се вкусни и траат долго. Созревањето и негувањето во мали дабови буриња им овозможува да се добијат квалитет во процесот дури и за неколку години. Вината наполнети во стаклени шишиња бараат многу малку време за целосно да се развие арома и карактер.

Во срцето на Тиквешкиот регион, на ридовите со векови засадени со лозја, Попов винаријата поседува 45 хектари на внимателно одбрани и хранети лозја.Грозјето се одгледува на  вонредно плодна почва и под поволни климатски услови, трансформирано во вино дава најдобар баланс на цветни и овошни ароми карактеристични за разновидноста на  регионот и потеклото.Премиум вината на винарската визба Попов се вина со карактер кој е мешавина на модерната технологија и знаење и традиционалните методи кои се практикуваат со векови во овој регион.Црвените вина се вкусни и траат долго. Созревањето и негувањето во мали дабови буриња им овозможува да се добијат квалитет во процесот дури и за неколку години. Вината наполнети во стаклени шишиња бараат многу малку време за целосно да се развие арома и карактер.

Поштенска адреса Гоце Делчев
Поштенски број Сопот - Кавадарци
Град Повардарие / Тиквеш
Вински регион и виногорје Повардарски - Тиквешко
Телефон 043 551 000
Факс 043 551 001
Е-маил Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Веб-страна www.popovwinery.com.mk
Менаџер за туризам Миро Попов
Контакт тел / е-маил Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Година на основање 2003
Број на вработени 8

Годишен капацитет на винаријата (во хл)

3 000
Сопствени лозови насади (во ха) 40
Просечно годишно производство (во хл) 1 200
Капацитет за чување (во хл) 3 500
Годишно производство на флаширано вино (во хл) 160 000
Производство во дрвени буриња (во %) и даб (во %) 40%
Сертификати за квалитет (ИСО,ХАСАП,Органско и др.) HACCP