Почетна Винарии Винарска визба Пеца - Кавадарци

Винарска визба Пеца - Кавадарци

Винаријата Пеца е релативно млада винарија која постои од 2008 година, Зад чие име стои фамилијата Темов кои што е синоним за успешно работење со откуп на трпезно грозје  неколку генерации наназад.
Самиот Тиквешки регион со своите пространи лозови  насади, капацитетот, местоположбата и љубовта конј грозјето стекнати низ долгодишното работење е мотив за отварање на Винарија Пеца.
Винаријата Пеца започнува со капацитет од 25.000 литри вино во 2008, но амбицијата, ентузијазмот и преприемачкиот дух не доведоа до 1500000 литри флаширано вино во 2009 година,

Винаријата Пеца е релативно млада винарија која постои од 2008 година, Зад чие име стои фамилијата Темов кои што е синоним за успешно работење со откуп на трпезно грозје  неколку генерации наназад.Самиот Тиквешки регион со своите пространи лозови  насади, капацитетот, местоположбата и љубовта конј грозјето стекнати низ долгодишното работење е мотив за отварање на Винарија Пеца.Винаријата Пеца започнува со капацитет од 25.000 литри вино во 2008, но амбицијата, ентузијазмот и преприемачкиот дух не доведоа до 1500000 литри флаширано вино во 2009 година

 

Поштенска адреса Западен Булевар бб.
Поштенски број 1430
Град Кавадарци
Вински регион и виногорје Тиквешко виногорје
Телефон 043 413 360
Факс 043 410 287
Е-маил Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Веб-страна winerypeca.com
Менаџер за туризам Темов Влатко
Контакт тел / е-маил 070 376 769 Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
Година на основање 2008
Број на вработени 4

Годишен капацитет на винаријата (во хл)

1 500
Сопствени лозови насади (во ха) 0
Просечно годишно производство (во хл) 1 000
Капацитет за чување (во хл) 1 200
Годишно производство на флаширано вино (во хл) 1 000
Производство во дрвени буриња (во %) и бари (во %) 0 % од вкупен волумен
Сертификати за квалитет (ИСО,ХАСАП,Органско и др.) ХАСАП