Добредојдовте на нашата страна

Честит Свети Трифун

Е-пошта Печати PDF

Денес во целата Тиквешија се прославува празникот Свети Трифун,со кој симболично се отпочнува работата во лозовите насади.

Оваа година Фондацијата Тиквешки вински пат не организираше прослава на Свети Трифун,согласно новата програма и преструктуирање на Фондацијата,за веќе во наредната година да започне со организација на прослави и манифестации кои ќе придонесат да се зголеми бројот на домашни но и странски туристи во целиот регион.

 

Проект за развој на вински туризам

Е-пошта Печати PDF

Во моментот во припрема е проектот за мапирање на винските патишта,и изградба на Центар за промоција и продажба на традиционални производи од Вардарски регион.

Со цел проектот да се приближи на корисниците,во текот на наредниот месец истиот ќе биде презентиран пред јавноста.

 

Презентација на проект

Е-пошта Печати PDF

Денес 30.01.2015 во Неготино пред членовите на Мрежата за инклузивен развој на Вардарски плански регион,и претставници на Гиз Ред Фондацијата Тиквешки вински пат изврши промоција на проектот за развој на вински туризам.

Ова е почеток на активностите согласно новата програма и промени во Тиквешки вински пат.

 

Активности 2014

Е-пошта Печати PDF

Вклучување во Вардарски плански регион за заеднички активности и можности за развој на регионот

Започнување на воспоставување на соработка со Општините од Вардарски плански регион

Учество во организацијата на Св.Трифун во Демир капија

Учество на меѓународната конференција за кластери во Текирдаг Турција

Продолжена соработката со Куќа кластера од Ниш Р.Србија

Учество на состаноците на кластерските здруженија во Министерство за економија

Припрема на проекти за 2015 г

 

Наскоро промени во Тиквешки вински пат

Е-пошта Печати PDF

Во најскоро време ќе биде абдејтирана страната,и ќе бидат објавени најновите промени и вести

Последно освежено на Петок, 09 Јануари 2015 16:34
 


Страница 6 од 7

Налог за најава


Анкета

Дали досега сте го посетиле Тиквешки Вински Пат?
 

Кој е присутен

Има 32 гости присутни
loader